Gezonder

Kennismaking

Je bent op zoek naar ondersteuning omdat je gezonder wilt worden. Je weet nog niet precies hoe en wat maar wat je wel weet is dat je het even niet alleen kunt of wilt doen. Misschien wil je meer gaan bewegen. Maar je wil (nog) niet naar een sportclub. Misschien wil je gezonder gaan eten. Maar met alle informatie op het internet weet je niet goed meer hoe je moet beginnen. Of misschien heb je het zo druk dat je je de hele tijd gespannen voelt. Je wilt iets veranderen in je patroon maar je weet niet goed hoe je dat kunt doen.

Eigenlijk wil je een beetje liever gaan leven. Liever voor jezelf en voor je lijf.  Gezonder worden, dat kan bij LeefLiev!

Neem contact op en we kijken samen hoe LeefLiev jou kan ondersteunen. 

Aanbod

Als je hebt besloten dat je wilt gaan starten bij LeefLiev dan bedenk je samen met je coach je eerste stapjes op weg naar meer gezondheid. 

Misschien wil je een gezonder gewicht. Dan kun je advies krijgen bij de gewichtsconsulent. Zij luistert naar jouw vraag en samen kijken jullie wat er nodig is om tot een goed resultaat te komen. Dat kunnen een aantal individuele afspraken zijn of misschien wil je liever in een klein groepje. Je leert wat gezonde voeding is en welk voedingspatroon leidt tot een gezond (er) gewicht. Als dat nodig is dan werkt de gewichtsconsulent van LeefLiev samen met de diëtiste. Je kunt bij LeefLiev terecht voor Menu’s Op Maat. De gewichtsconsulente stelt dit samen met jou in. Voor nog geen tientje per maand krijg je dan elke week eenvoudige recepten toegestuurd met een boodschappenlijstje. De recepten zijn afgestemd op jouw wens met betrekking tot je gewicht: op gewicht blijven, afvallen of bijkomen. Ook kijk je met de gewichtsconsulent naar je beweging en wat je kunt veranderen in je dagelijkse beweegpatroon om te komen tot een gezonder gewicht.

Als je overgewicht hebt dan kun je via LeefLiev deelnemen aan een gratis leefstijltraject. Je werkt dan twee jaar lang samen met een groep andere deelnemers aan je gezondere leefstijl. Dit traject heet GLI. Deze letters staan voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Voor dit traject heb je een verwijzing nodig. Afhankelijk van de GLI waarvoor je wordt aangemeld word je begeleid door de leefstijlcoach en beweegcoach of door de leefstijlcoach/beweegcoach, fysiotherapeut, gewichtsconsulent/diëtist. 

Misschien wil je meer rust en balans in jouw dagelijkse leven. Dan kun je met je leefstijlcoach kleine stapjes gaan bedenken die jou helpen om beter te ontspannen. Denk aan stapjes op het gebied van planning, en een gezonde afwisseling tussen inspanning en ontspanning. 

Misschien wil je meer bewegen en ben je op zoek naar een manier om te sporten zonder prestatiedruk. LeefLiev biedt diverse mogelijkheden aan om op een laagdrempelige manier actiever te worden en te blijven. Bewegen bij LeefLiev doe je met de leefstijlcoach en/of de fysiotherapeut in groepjes van 4-12 personen, naargelang je wensen en mogelijkheden.

Locatie(s) en tarieven

LeefLiev individuele coaching:

  • Roermond: Fysio Roermond Centraal, Godsweerdersingel 24;
  • Baexem: Baexheimerhuuske, Kerkstraat 3.


LeefLiev groepscoaching:

  • Roermond: Ursulakapel, Voogdijstraat 24;
  • Baexem: Baexheimerhuuske, Kerkstraat 3.


LeefLiev- bewegen. Locaties in Roermond en Leudal, naargelang je wensen en mogelijkheden:

  • Fysio Roermond Centraal, Godsweerdersingel 24, Roermond;
  • Ursulakapel, Voogdijstraat 24, Roermond;
  • Stadspark de Karthuis, Voogdijstraat, Roermond;
  • Bossen en parken in de omgeving van Roermond;
  • Ambulant op locaties begeleid/beschermd wonen in de gemeente Roermond.
  • Bossen en parken in wisselende dorpen van Leudal.


Tarieven:

Voor elke dienst zijn er aparte tarieven. Veel diensten worden gedeeltelijk vergoed uit je aanvullende verzekering. Sommige diensten worden volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Tijdens je kennismakingsgesprek bespreek je met LeefLiev jouw bijdrage en of wat de eventuele vergoedingsmogelijkheden zijn.