Aanbod

LeefstijlHuis

Stel je voor: je loopt al een tijdje met de gedachte dat je iets aan je leefstijl wil doen. Je wil bijvoorbeeld gezonder gaan eten, meer leren over hoe je het beste omgaat met stress, of de stap zetten om te gaan sporten. Je merkt dat je er zelf niet zo goed uitkomt. Waar moet ik beginnen? Wat past er bij mij? 

Misschien heb je wel een mentale of cognitieve kwetsbaarheid. Denk aan autisme, geheugenverlies of psychosegevoeligheid. Het kan ook zijn dat je door andere redenen behoefte hebt aan kleinschaligheid en een veilige omgeving waarin je aan je leefstijl kunt werken, bijvoorbeeld je voelt je overwerkt, overspannen en wil burn-out voorkomen.

Stel je nu eens voor dat je voor een huis in het centrum van Roermond staat. In dat huis werken een paar mensen samen. Zij bieden leefstijlcoaching, fysiotherapie en manuele therapie aan. Je kunt samen met anderen in een groepje aan jullie leefstijl werken, maar dat kan ook in een individueel traject met een leefstijlcoach. Ook is het mogelijk om in kleine groepjes buiten te sporten. 

Welkom bij het Leefstijlhuis!

Aanbod

We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin kijken we samen naar jouw hulpvraag en welk traject daarbij past. Het gesprek vindt plaats in het Leefstijlhuis, Godsweerdersingel 24. Hier zijn zowel praktijk Leefliev als Fysio Roermond Centraal gevestigd. Afhankelijk van je hulpvraag, maak je kennis met Peggy Gubbels (leefstijlcoach) en/of Pieter Waasdorp (fysiotherapeut). 

De trajecten:

 

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). In dit tweejarig traject worden alle facetten van een gezonde leefstijl behandeld. Denk aan voeding, beweging, maar ook aan slaap en stressreductie. Indien je hiervoor een verwijsbrief van je huisarts krijgt, wordt dit gehele traject vergoed vanuit je basisverzekering. Het traject vindt plaats in kleine groepen. 

 

Leefstijltraject. Krijg je geen verwijzing van de huisarts? Dan kun je een leefstijltraject volgen. Deze wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering en kan zowel individueel als in een kleine groep plaatsvinden. 

·       Individueel leefstijltraject: 65 euro per 70 minuten

·       Groepsleefstijltraject: 65 euro per 70 minuten gedeeld door aantal deelnemers

Zorg-BeweegKuur-GLI. Als je een mentale of cognitieve kwetsbaarheid hebt, kun je deelnemen aan een zorg/beweegkuur. Hierbij wordt er in een kleinschalige en laagdrempelige setting gesport en werk je aan de stappen die passen bij jouw leefstijlhulpvraag. De zorg/beweegkuur wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

 

Bewegen:

Slow Sports. Wil je sporten, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan is Slow Sports een optie. In kleine, gezellige groepjes sport je op je eigen niveau. Soms in een bos, dan weer in een park, maar vrijwel altijd in de buitenlucht. Slow Sports is:

·       Buiten bewegen met een leefstijlcoach;

·       Wandelingen van 1 tot 3 kilometer;

·       In het bos, park of bij het water;

·       Aandacht voor jezelf;

·       Spierversterkende oefeningen;

·       Conditie opbouwen;

·       Stofwisseling activeren;

·       Kletsen met elkaar of juist stil zijn met jezelf;

·       Voor de liefhebbers na afloop een kopje thee. 

Veilig Sporten Roermond. Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms heb je als gevolg van mentale en/of fysieke klachten minder toegang tot reguliere sportactiviteiten. Veilig Sporten Roermond biedt steun en veiligheid bij ons sportaanbod. 

Uit onderzoek blijkt dat meer bewegen tot een vermindering van mentale en fysieke klachten leidt. Daarom vinden wij dat iedereen toegang moet hebben tot sport. In een kleinschalig en laagdrempelig beweegprogramma laten wij deelnemers kennismaken met bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl. Indien nodig doen we dit in samenwerking met verwijzers en zorgorganisaties. 

Bij Veilig Sporten worden er verschillende sportactiviteiten aangeboden in groepen van maximaal 8 deelnemers. Hierbij is er aandacht voor kracht, balans en coördinatie. De oefeningen komen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, Pilates en looptraining. Het doel van de trainingen is een blijvende gedragsverandering met aandacht voor alle aspecten van gezondheid. Voorop staat: iedere deelnemer beweegt op eigen niveau. Individuele oefeningen worden hierbij op maat aangeboden. 

Veilig Sporten kan een aanloop zijn naar het reguliere sportaanbod van Roermond. Hierbij biedt Veilig sporten deelnemers bij de kennismaking met reguliere sportactiviteiten. Voor een bepaalde groep kan Veilig Sporten ook een permanente basis zijn binnen het sportaanbod van Roermond. Denk hierbij aan cliënten die worden begeleid vanuit MET ggz.

Locaties en tarieven

Het kennismakingsgesprek vindt plaats in het LeefstijlHuis, Godsweerdersingel 24. Hier zijn gevestigd Fysio Roermond Centraal en praktijk LeefLiev. Je maakt kennis met leefstijlcoach Peggy Gubbels of met fysiotherapeut Pieter Waasdorp. Dit hangt van je vraag af.

Samen kijken welke stappen voor jou belangrijk zijn en welk traject hierbij het beste aansluit. Dan wordt ook beslist uit hoeveel bijeenkomsten jouw traject bestaat.

start je met de gecombineerde leefstijl interventie en heb je hiervoor een verwijsbrief van je huisarts? Dan is dit tweejarige traject voor jou gratis omdat het wordt vergoed vanuit je basisverzekering.

Kom je niet in aanmerking voor dit traject dan moet je voor een leefstijltraject rekenen op consulten van 65 euro per 70 minuten. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Als je besluit om samen met iemand anders, of met een klein groepje te gaan werken aan je leefstijl, dan wordt het bedrag van 65 euro gedeeld door het aantal deelnemers en is het dus goedkoper, en kun je langer doen met de vergoeding uit je aanvullende verzekering!