Over

LeefLiev

LeefLiev- Peggy Gubbels stelt zich graag aan je voor!

Leef liev, ‘ laef leef!!’ ( vertaling: Lief lijf, ‘ leef lief!!’)

Ik heb altijd graag met woorden gespeeld, noodgedwongen uit verveling tijdens saaie vakantiedagen in Frankrijk, trekkend van camping naar camping, achterin de krappe Deux Chevaux van mijn avontuurlijke ouders. Ook is hier mijn liefde ontstaan voor de Franse taal. Hoe ellenlang een zomerdag vroeger kon duren, tegenwoordig verlang ik wel eens terug naar dit soort traagheid der dingen.

Als kind voelde ik me wel eens anders: stiller, serieus, gevoelig met een eigen, ietwat trage tempo. Als puber en jong volwassene kreeg ik meer moeite om met dit eigen tempo het leven, met steeds meer prikkels en verantwoordelijkheden, bij te benen.

Ik ging Frans studeren in de hoofdstad. Een taal bestuderen vergt aandacht en geduld, en oog voor detail. Dat lag me wel. Eenmaal afgestudeerd wilde ik graag het onderzoek in en lastige taalstructuren ontleden. Soort monnikenwerk verrichten. Dat leek me heerlijk. Het leven zette me echter op een heel ander spoor en ineens gaf ik les aan volwassenen en vertaalde ik vanuit het Frans technische handleidingen en brochures over vakantiehuisjes.

Als tegenwicht aan al dat hoofdwerk besloot ik om ook meer maatschappijgericht werk te zoeken en zo belandde ik uiteindelijk in een baan als ambulant persoonlijk begeleider waar ik  met veel overgave en plezier volwassenen/gezinnen uit kwetsbare doelgroepen ondersteunde in hun ontwikkeling en eigen draagkracht.

Als veertiger vond ik het steeds lastiger om mee te rennen in een opgedrongen tempo. Ik raakte letterlijk buiten adem. Maar ik liep door. Ik moest wel, dacht ik. Ik liep alsmaar rondjes om mezelf heen, op zoek naar het goede leven. Ik werd te zwaar, moe, gespannen, gejaagd en vele verleidingen lagen op de loer. Tegen de vijftig aan vertoonde mijn lichaam de eerste scheurtjes van achterstallig onderhoud. Wat was er aan de hand? Ik vergat bijna dat het antwoord al in mij aanwezig was. Dit moest stoppen!

Tijdens mijn opleidingen LeefstijlCoach en Gewichtsconsulent leerde ik dat de roofbouw die ik pleegde op mijn lichaam, gedrág was, een slechte gewoonte die ik dus kon afleren! Via gedegen nieuwe kennis leerde ik hoe ik mijn basisgezondheid weer op orde kon brengen en houden, ongeacht omgevingsfactoren.

Nu wil ik bijdragen aan een samenleving met bewuste, energieke mensen die zichzelf zijn. Want als wij volwassenen evenwichtig, sterk en uitgerust zijn hebben we meer vertrouwen in onszelf en de ander en zijn op die manier een positief voorbeeld voor onze (klein)kinderen!

Bovenstaande ervaringen vertalen zich in praktijk LeefLiev, met een coach die het talent en de ervaring heeft om de eigenheid en de kracht van mensen te zien, hoe groot of ook hoe kwetsbaar het obstakel is dat voor hen staat!

Omdat in mijn visie kleinschalige, subtiele benaderingswijzen in welke zorgsetting dan ook het verschil (gaan) maken, wil ik graag samenwerken met andere zorgverleners: overal waar dit een meerwaarde heeft voor de patiënt, cliënt, medewerker. In een transparante, veilige kring voelt deze zich gezien en gehoord en kan persoonlijke ontwikkeling en eigenheid optimaal gestalte krijgen.

Van inzicht naar verandering en evenwicht, met respect voor eigenheid

LeefLiev!