Veilig Sporten Roermond

Als sporten voor jou niet vanzelfsprekend is!

Mogelijk heeft u als volwassene als gevolg van uw mentale klachten en/of fysieke beperking minder toegang tot reguliere sportactiviteiten. Als Veilig Sporten Roermond bieden wij steun en veiligheid bij sportactiviteiten die wij zelf aanbieden.

Uit onderzoek blijkt dat meer bewegen in veel vormen, leidt tot een vermindering van mentale en fysieke klachten. Wij  bieden Veilig Sporten Roermond aan als laagdrempelig beweegprogramma voor volwassenen in een kleinschalige setting. Dit doen wij indien nodig in samenwerking met verwijzers en zorgorganisaties.Vanuit deze veilige setting maken deelnemers kennis met bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl. Veilig Sporten kan een aanloop zijn naar het reguliere sportaanbod van Roermond.  Voor een bepaalde groep kan Veilig Sporten ook een permanente basis zijn binnen het sportaanbod van Roermond. We denken hierbij aan cliënten die worden begeleid door MET ggz. Er worden verschillende sportactiviteiten aangeboden in groepen van maximaal 8 deelnemers met aandacht voor kracht, balans en coördinatie. Die oefeningen komen uit diverse takken van sport, zoals yoga, krachttraining, Pilates en looptraining. Het doel van de trainingen is een blijvende gedragsverandering van bewegen met aandacht voor alle aspecten van gezondheid. Voorop staat: iedere deelnemer beweegt op eigen niveau. Individuele oefeningen worden hierbij op maat aangeboden. Veilig Sporten begeleidt de deelnemers bij de kennismaking met reguliere sportactiviteiten. 

Peggy Gubbels.

Peggy Gubbels, Leefstijlcoach, aanbieder Gecombineerde Leefstijl Interventies en Slow Sports trainer

Pieter Waasdorp.

Fysiotherapeut bij Fysio Roermond Centraal

Wat kan je verwachten?

Wij bieden in kleine groepen ondersteuning bij bewegen en kijken samen met jou naar de mogelijkheden. De trainingen worden op maat aangeboden en bestaan uit gevarieerde binnen- en buitenactiviteiten gericht op uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Veiligheid en plezier staan hierbij voorop.

Voor wie?

Voor volwassenen die een lichamelijke of mentale belemmering ervaren om deel te nemen aan het reguliere sportaanbod van Roermond.

Kosten?

In het kennismakingsgesprek overleggen we of vergoeding vanuit de basisverzekering voor jou mogelijk is. Ook bestaat er in sommige situaties de mogelijkheid tot (gedeeltelijke) vergoeding vanuit je aanvullende verzekering.

Aanmelden voor een kennismakingsgesprek:

Stuur een bericht naar fysioroermond@gmail.com

of bel op T: 0475-203036